top of page

Wat is de vijfde dimensie?

De vijfde dimensie is die dimensie die je lichaam en je geest overstijgt.

Wat is de vijfde dimensie?

Leven in vijf dimensies

Je zou onze menselijke ervaring kunnen beschouwen in vijf dimensies.

Onze fysieke ervaring, ons lichaam is dan driedimensionaal. Zoals de kubussen en cilinders uit de ruimtemeetkunde vroeger. Je lichaam is tastbaar. Je kan het aanraken.
Een ander kenmerk van de derde dimensie is de lineaire tijd. Er is een verleden, heden en toekomst.

De vierde dimensie gaat verder dan wat je kan aanraken. Deze dimensie overstijgt ook de tijd. Dit is de dimensie van de gedachten, van de 'mind'.
Stel, je bent gisteren naar een concert geweest en je hebt daar foto's gemaakt. Vandaag kijk je naar de foto's en denk je terug aan het concert van de dag ervoor. Je kan het helemaal herbeleven in je gedachten zonder dat je weer echt in die concertzaal staat. Je gedachten zijn niet beperkt tot verleden, heden en toekomst. Je gedachten spelen zich alleen af in het nu.

Op het kruispunt van de derde en vierde dimensie vind je het 'emotionele lichaam'. Je emoties worden beïnvloed door je fysieke ervaring. Je lichaam maakt hormonen en andere stoffen aan die een invloed hebben op hoe je je voelt. Ook je gedachten hebben een invloed op hoe je je voelt. En die gedachten beïnvloeden zo je lichaam. En je lichaam beïnvloedt zo je gedachten.

De vijfde dimensie van je Ziel

En dan komen we bij de vijfde dimensie, die de dimensie van de mind en het lichaam overstijgt.
De vijfde dimensie is die van je bewustzijn.

Het is in die dimensie dat je de verbondenheid voelt met de anderen rond jou. En het hele universum. Het zijn die ervaringen die je niet goed kan verklaren, maar die zo speciaal zijn. Het kippenvel dat je krijgt wanneer je naar de sterren kijkt. Of wanneer je geraakt wordt door iets wat iemand je vertelt.
Het zijn de tranen die zomaar in je opkomen wanneer je een liedje op de radio hoort.
Het is je intuïtie die je vertelt om iets te doen.

Dat allemaal is je Ziel die met je praat. En als je heel goed luistert, hoor je zeker wat die jou wil vertellen.

bottom of page