top of page
  • Hanne

De drie grote liefdes in je leven

Bijgewerkt op: 3 jun. 2022

Eén van de meest fascinerende dingen in het leven waar ik uren zou kunnen over schrijven, is toch wel de liefde. Er is niets dat ons zoveel bezighoudt als de liefde.


Er is niets dat je zoveel warmte, geborgenheid, genegenheid of passie kan brengen. Maar er is ook niets dat je zoveel pijn kan doen lijden als de liefde.

Er zijn zoveel schone en trieste liedjes of gedichten over geschreven, films over gemaakt en bijna iedereen droomt ervan om zijn of haar sprookjesachtige liefdesverhaal mee te mogen maken.


Maar waarom is net die ene man of vrouw die ware met wie we verder willen? Gaat een relatie altijd om het vinden van een partner met wie we ons leven willen delen? Waarom kunnen we die ene niet vergeten en duurt het soms jaren voor we kunnen genezen van een gebroken hart?Omdat liefde en relaties zo'n belangrijk thema zijn in ons leven, wil ik er hier graag ook verder over schrijven in mijn blogs. Want relaties kunnen ons helpen om de mooiste versie van onszelf te worden. Maar door relaties kunnen we net ook geconfronteerd worden met de donkerste kanten van onszelf die we liefst ver weg zouden verstoppen.


Daarom vandaag, deel 1. Over de drie grote liefdes in je leven.

Want als je dacht dat we altijd relaties aangaan om een levenspartner, een maatje te vinden die ons ondersteunt tijdens ons leven, dan wil ik je hier even een andere kijk bieden.


De eerste liefde: de 'karmische liefde'

Soms gaat een relatie net niet om het vinden van een partner voor het leven. Soms gaan we heel onbewust een relatie aan met iemand die ons helpt om te groeien. En daarom kiezen we soms heel onbewust voor die partner.


Wanneer je nog niet goed weet wat ik met karma bedoel, dan kan je hier eerst meer lezen over wat karma is.


In je leven maak je voortdurend keuzes. Al die keuzes hebben gevolgen. Wanneer je keuzes maakt die in lijn zijn met je ziel, dan maak je een positieve keuze en dan creëer je positieve gevolgen voor jezelf. Je bouwt positief karma op.

Wanneer je een keuze maakt die niet past bij wie je diep vanbinnen bent, dan bouw je negatief karma op. Wanneer je heel vaak dezelfde negatieve keuze blijft maken, dan kan er een negatief karmisch patroon ontstaan.


Om het een beetje duidelijker te maken, geef ik je even een voorbeeld.

Stel, je bent iemand die heel vaak de keuze maakt om zich weg te cijferen. Je cijfert je misschien weg door op je werk niet vaak je mening te durven zeggen. Of misschien ben je iemand die heel veel energie haalt uit werken, maar tijdelijk thuisblijft om voor je kinderen te zorgen. Wanneer je je wegcijfert en dit past niet bij jouw Soul Blueprint, bij wie jij diep vanbinnen bent, dan is dit voor jouw een negatieve keuze. Heel vaak zal je zien, dat je je op heel veel gebieden in je leven wegcijfert.


Soms kan het dan zo zijn dat je onbewust een partner gaat kiezen bij wie je dit negatieve karma aan het licht kan brengen en oplossen, zodat je je niet meer hoeft vast te houden aan dit negatieve patroon.


Wanneer je die partner ontmoet, ervaar je vaak meteen een onmiddellijke klik. Je denkt: "dat is het!" en het voelt alsof je halsoverkop voor die partner valt. Soms voelt dit als een verliefdheid, maar soms voelt het ook alsof je naar die partner wordt toegezogen en niet meer aan de relatie kan ontsnappen.


De vrouw uit dit voorbeeld zal zich bijvoorbeeld onweerstaanbaar aangetrokken voelen tot een man die helemaal onbereikbaar is. Ze kiest onbewust voor een man die heel gemengde signalen geeft die ze niet goed kan interpreteren. Het ene moment belooft hij haar de wereld, het andere moment heeft hij ruimte nodig. Die vrouw blijft maar proberen, telkens weer opnieuw om de gedachten van haar geliefde te lezen. "Wanneer ik me zo gedraag, zal hij wel van mij houden." "Wanneer ik hem veel ruimte geef, zal hij me wel graag kunnen zien." En op dat moment cijfert ze haar behoefte om graag gezien te worden en haar nood aan een man die haar steunt en voor haar zorgt steeds meer weg. Tot de situatie onhoudbaar wordt en ze gedwongen wordt om een nieuwe keuze voor zichzelf te maken.


Een karmische liefde brengt het negatieve karma waar je onbewust aan wil werken aan het licht. Want pas wanneer die vrouw uit het voorbeeld geleerd heeft om zichzelf niet weg te cijferen en te kiezen voor zichzelf, dan pas zal ze een evenwichtige en gezonde relatie aan kunnen gaan.


Deze relatie is niet bedoeld om eeuwig te blijven duren. Wanneer het karma voor één partner is opgelost, dan verdwijnt ook hetgene wat beide partners aan elkaar bindt. En meestal is het ook het gezondste om je karmische partner los te laten en verder te gaan met je leven.


Herken je deze liefde in jouw leven? Later schrijf ik hier zeker nog veel meer over!


De tweede liefde: de 'soulmate'

Deze relatie is misschien veel meer herkenbaar. Deze liefde voelt als je 'thuis'. Wanneer je die partner in de ogen kijkt, dan voel je je geborgen, gezien, gehoord, begrepen.

Wanneer je je soulmate ontmoet, dan voel je het meteen. Voor velen voelt het alsof ze elkaar al jaren kenden en ze zijn verbaasd over hoe gemakkelijk het is om met elkaar te praten en te delen.


Sommigen ontmoeten hun soulmate tijdens hun jeugd, anderen later. Sommigen komen hun soulmate pas veel later in hun leven tegen.


Vaak is je soulmate ook diegene met wie je je sterker voelt om alle moeilijkheden in je leven aan te kunnen. Je soulmate haalt het beste in je naar boven, gelooft in je en moedigt je aan. En wat het belangrijkste is voor jullie, is dat het leven veel gemakkelijker is met twee dan alleen.


Dat wil niet zeggen dat alles tussen jullie vanzelf hoeft te gaan. Natuurlijk hebben jullie ook meningsverschillen en ruzie. Maar toch is de liefde voor je soulmate voor eeuwig.


Voor wie gelooft in reïncarnatie, heeft een soulmate nog een diepere betekenis. Voor je aan dit leven begon, ben je contracten aangegaan met andere zielen. Vaak kies je samen met mensen van jouw zielsfamilie om elkaar in het leven te vergezellen. Sommige leden van je soulfamily kunnen je vergezellen als vrienden of als familie. Maar een soulmate kan ook diegene zijn met wie je afspreekt om samen in een relatie door het leven te gaan.


De derde liefde: de 'tweelingziel'

Misschien heb je al eerder van deze term gehoord of heb je die al ergens gelezen op een Soul in Bloom pagina. Ikzelf had er tot twee jaar geleden nog nooit van gehoord. Maar toen ik plots deze term overal begon tegen te komen, was dit zo herkenbaar. Bijna akelig herkenbaar.


Je tweelingziel is niet die partner die slechts één negatief karmisch patroon aan je toont om uit te werken zoals in de karmische liefde. Nee, je tweelingziel is die man of vrouw die àl je donkere stukken aan je spiegelt. En daarom is deze relatie ook zo waanzinnig en heftig.


Stel je voor dat je iemand tegenkomt met wie je die onmiddellijke klik voelt als de soulmate. Je tweelingziel voelt als je thuis. Dit is dé liefde. De Grote Liefde waar je altijd van gedroomd hebt. Er is passie, liefde, je voelt weer dat je leeft. Of het voelt alsof je wakker wordt na een lange nacht. Je zit op je roze wolk en het leven wordt fantastisch nu je je tweelingziel hebt ontmoet.

En dan komt het. Alles (écht alles) waar je je over schaamt, je hechtingsproblemen, je twijfels, je onzekerheden en al je angsten worden gespiegeld door je tweelingziel.

Het gaat een beetje zoals in het voorbeeld bij de karmische liefde, maar dan met alle aspecten van je leven. Allemaal tegelijk.


Dan zou je toch gewoon hard weglopen? Jep, dat doe je ook. Heel hard en heel ver. Maar tegelijk kan je dat gevoel dat je je grote liefde hebt ontmoet niet loslaten. Jullie horen toch samen?


En dan kom je in een rollercoaster terecht. De enige weg naar de uitgang is door de rit uit te zitten en alle confrontaties met je donkere stukken stap voor stap te doorstaan. Je leert om op elk gebied van je leven nieuwe positieve keuzes voor jezelf te gaan maken.

En daardoor kom je steeds meer in lijn met wie je diep vanbinnen bent. Je wordt sterker, je begint te geloven in je talenten en je ontdekt nieuwe gaven die misschien je nooit had verwacht.


Maar wat het tweelingzielenproces je vooral leert, is de onvoorwaardelijke liefde. Want deze relatie gaat niet meer om het steunen van elkaar in al je behoeften. Het gaat niet meer om elkaar nodig hebben. Tweelingzielenliefde brengt je naar de onvoorwaardelijke liefde. Je bent sterk alleen, je hebt geleerd om zelf te zorgen voor al je behoeften. En je houdt niet meer alleen van anderen of je tweelingziel om wat zij aan jou geven. Je accepteert gewoon dat je van hen houdt, onvoorwaardelijk.


Herken je dit gevoel? En verklaart dit eindelijk wat je doorstaat? Neem dan zeker even contact op! Want een tweelingzielenproces kan zo zwaar en moeilijk zijn dat je dit zeker niet alleen hoeft te doen.

Stuur me een mailtje of boek een Mini Boost! En dan maak ik heel graag tijd voor jouw vragen.


Ik beloof je dat ik hier later nog veel meer over schrijf. Volg me op facebook of instagram en lees telkens als eerste alle nieuwe verhalen!


Heel veel liefs,

Hanne ❤️


Wil je graag meer lezen over de drie grote liefdes in je leven? Eén van mijn inspiratiebronnen is het boek "De drie grote liefdes in je leven" van Kate Rose. Aanrader!

65 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page