top of page
  • Hanne

Zo neem je in schoonheid afscheid van 2022

Lieve volger van Soul in Bloom,

2022 zit er bijna op. Je wordt om de oren geslagen met lijstjes over het voorbije jaar. Maar hoe was jouw jaar eigenlijk?

Kan jij tevreden terugblikken op warme momenten? Of hoop je nu met heel je hart dat 2023 mooier en zachter mag worden...

Wanneer je nog niet hebt ervaren dat jij zelf heel veel kan doen om een beter leven te creëren voor jezelf, dan kan je je soms heel eenzaam en machteloos voelen. Je hoopt en bidt dat het Universum betere plannen heeft voor jou in het nieuwe jaar.

Maar weet jij al dat jij met de juiste technieken en energie zelf veel kan betekenen? Weet jij al dat je niet hoeft te wachten tot het Universum beslist dat jij eindelijk een beetje geluk verdient?

Met dit eindejaarsritueel kan jij jouw leven in handen nemen. Lees verder en ontdek hoe jij dit jaar in schoonheid kan afsluiten en hoe je jezelf kan voorbereiden voor een magisch nieuw jaar...


Loslaten van het oude...


Wanneer je mooie nieuwe dingen wil verwelkomen in je leven, moet je hier eerst plaats voor maken. Wanneer jij nog elke dag overspoeld wordt door verdriet, wrok, boosheid en machteloosheid over wat er jou is aangedaan, is er geen ruimte in je leven voor iets nieuws.

Ga daarom aan de slag met het opruimen van de zware ballast die je wil achterlaten.

Verwijder alle berichten uit je telefoon die je zware energie brengen. Verwijder de foto's die je alleen terugwerpen naar verdrietige herinneringen. Wis de berichten met discussies en delete alle verwijtende en boze appjes (van anderen en van jezelf). Verwijder negatieve opmerkingen op je sociale media. Gooi alles wat je liever vergeet in je virtuele prullenbak.

En doe deze zeker op een donkere winteravond in de week voor nieuwjaar. Maak een lijst van alles wat je wil loslaten uit 2022. De verdrietige momenten, de schuldgevoelens, de dingen waarvoor je je schaamt, de reacties van jezelf waarover je je niet trots voelt... Alle mensen of dingen die je uit je leven wil loslaten. Schrijf ze allemaal op.

Lees dan je lijst nog eens opnieuw en bedank deze momenten, deze reacties van jezelf, deze mensen en deze dingen uit je leven. Maar vertel aan het Universum dat je ze nu heel graag in liefde wil loslaten.

Verbrand de lijst en laat de negatieve energieën wegwaaien in de wind.


Dankbaar zijn voor wat er nu is...

Wanneer je een heel heftig jaar hebt gehad en je bent niet waar je nu wil zijn, dan kan het heel moeilijk zijn om nog te zien welke mooie dingen je dit jaar wel zijn overkomen.

Want ik weet zeker dat je ook heel mooie herinneringen hebt aan 2022, hoe moeilijk jouw jaar ook was. En ik weet zeker dat er nu heel veel moois is in jouw leven, ook al zie je dat nu even niet allemaal helder.


Maak daarom een lijst van alles wat er nu is in je leven waar je heel dankbaar voor bent. Welke mensen in je leven koester je? Aan welke momenten denk je met veel warmte terug?...


Misschien vind je niet meteen grote dingen, maar dan zijn er zeker kleine dingen die je heel dankbaar kunnen maken. Die nieuwe broek die je perfect past. Dat lieve cadeautje dat je hebt gekregen (of voor jezelf hebt gekocht), een compliment dat je kreeg op je werk...


Waar ben jij vandaag dankbaar voor? Probeer alles op te schrijven wat er in je opkomt.

En ga dan naar buiten met je lijst. Dankbaarheid is een heel krachtige energie waarmee je aan het Universum toont dat je kan zien wat er voor moois er nu al in je leven is. Dankbaarheid is ook een energie die de basis is om mooie, nieuwe dingen aan te trekken in je leven. Door het uitdrukken van je dankbaarheid, weet het Universum wat jou gelukkig maakt en het gaat proberen om je nog meer van dat te brengen.

Begraaf dan de lijst ergens in het zand. In je eigen tuin, in het bos. Versnipper de lijst of begraaf hem als één geheel, dat maakt niet uit. Maar vertrouw hem toe aan een vruchtbare bodem zodat daar nog veel moois uit kan bloeien.
Ik wens je alvast heel veel liefs en warme, mooie en liefdevolle feestdagen.

Hopelijk kan je die doorbrengen met mensen die je koestert en maak je heel veel warme herinneringen.

En maak zeker een momentje tijd voor jou afscheidsritueel. Daarna kan er weer heel veel moois bloeien.

Daarom lees je hier het vervolg van dit afscheidsritueel. Zo maak jij je klaar voor een magisch 2023.

Heel veel liefs

Hanne ❤️

Soul in Bloom


28 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page