top of page
  • Hanne

De Soul in Bloom kijk op heling

Bijgewerkt op: 3 okt. 2022

Zo coach worden en zijn, dat is een hele zoektocht naar jezelf. Bij mij begon dat idee als een grote passie. In mijn donkerste dagen ben ik zelf altijd heel erg op zoek gegaan naar wat er voor mij werkte. En nu ik zelf uit die donkere tunnel ben gekomen, voel ik hoe belangrijk het is dat ik iets kan gaan doen met al wat ik geleerd heb. Word de coach die je zelf altijd graag gehad zou hebben of zoiets...


Ooit heb ik eens een quote gedeeld: "The final stage of healing is using what happens to you to help other people." en in mijn geval klopt die volledig.


Een belangrijk inzicht dat ik tijdens de vorige jaren heb opgedaan, is dat ik op een bepaalde manier naar 'heling' ben gaan kijken. Met 'heling' bedoel ik dan dat je voelt dat je leven nog lang niet zo loopt zoals je wil dat het zou lopen en dat je het anders en beter wil. Dat je op zoek bent naar wie jij bent, wat er bij jou past en wat jij belangrijk vindt in je leven en dat je ook weet en ziet en gelooft dat dit mogelijk is voor jou. Dat je een inzicht krijgt in wat jou nog tegenhoudt. En dat je niet hoeft vast te blijven zitten in een leven dat jou niet past.


Wat jou nog tegenhoudt? Dat zijn alle patronen (angsten, gedachten, overtuigingen) die bij jou zijn ontstaan door wat jij hebt meegemaakt.

Wat is dat dan, heling?

Wanneer je op dat punt komt dat je klaar bent om het anders te gaan doen, dan sta je daar. Je wil het anders, maar hoe dan? Wat is nu een goede volgende stap? Welke vorm van therapie past er nu bij jou? Jaja, heling klinkt wel heel mooi. Maar wat betekent heling nu echt precies?


Zo was het toch in elk geval voor mij. Natuurlijk wilde ik het anders. En oh boy, ik was er klaar voor. Maar wat doe je dan? Heling klonk voor mij zo verschrikkelijk vaag...

En ik vond mijn weg niet gemakkelijk tussen de miljoenen therapieën die iedereen aanbood.


En toch was ik me hier niet genoeg van bewust toen ik zelf Soul in Bloom opstartte. Wanneer anderen me vroegen wat ik dan precies deed en hoe ik precies werkte, kwam ik zelf ook vaak met een veel te vaag verhaal. En daarom heb ik hier de afgelopen maanden heel hard aan gewerkt bij mezelf. Ik wilde een helder verhaal vertellen over wat ik doe, wie ik ben als coach en hoe mijn kijk op heling precies is.


Wat is dat dan wat ik doe? En waarom ben ik er zo van overtuigd dat dit werkt?

Op die manier kan jij zelf het beste inschatten of mijn vorm van coachen jou zou kunnen helpen. En zo kan je echt begrijpen wat ik dan precies doe en hoe we jou samen op weg kunnen helpen om jouw mooiste leven dichterbij te brengen.


Dus, wat is die Soul in Bloom kijk op heling?

Awel, de uitgebreide versie kan je lezen in mijn artikel op Inspirerend leven.


De korte versie?

Jij verdient een prachtig leven. Een leven waarin je niet gevangen hoeft te zitten in patronen die niet bij jou passen. Een leven waarin je meer dan genoeg liefde, waardering, schoonheid en geluk kan ervaren. Een leven waarin je voelt dat je ertoe doet en waarin je iets kan bijdragen. Een leven waarin je kan ervaren dat je groeit.


Waarom jouw leven nog niet helemaal aan deze kenmerken voldoet?

Jouw Ziel wil vrij zijn. Jouw Ziel wil liefhebben, genieten van het leven, ervaringen opdoen, leren door moeilijke en minder moeilijke ervaringen. Jouw Ziel wil jou naar jouw mooiste leven leiden, waarin je zelfvertrouwen hebt, waarin je beseft hoe mooi en geweldig je bent.


Maar jij hebt iets anders geleerd. Je hebt geleerd om je schuldig te voelen wanneer je anderen niet kan geven wat zij van je verwachten. Je hebt overtuigingen opgedaan dat je niet mooi bent, dat je geen liefde verdient of dat jij het niet waard bent om graag gezien te worden. Je bent gaan geloven dat je niet slim genoeg bent of dat je je zou moeten schamen voor wie je bent.


Door alles wat je meemaakt in je leven en alles wat je daardoor bent gaan geloven over jezelf en het leven, ga je jouw Ziel meer en meer beperken.

En weet je wat het ergste is? Door die beperkende gedachten, overtuigingen en angsten ga je ook steeds weer die keuzes maken die die negatieve gedachten gaan bevestigen.


Wanneer je diep vanbinnen gelooft dat je niet verdient om graag gezien te worden, zal het ook moeilijk zijn om iemand toe te laten om je graag te zien.

Je gaat niet die stap zetten om te daten, want ze gaan je toch niet leuk genoeg vinden.

Je komt voortdurend terecht in situaties waarin je anderen teleurstelt. Zie je wel dat je niet veel voorstelt?


Dus, hoe werkt coaching bij Soul in Bloom dan?

Wel, daar zijn twee delen.


Misschien weet jij nog niet zo goed wat je dan wel wil of wat er echt bij jou past?

Dan gaan we samen op zoek naar hoe jouw mooiste leven er zou kunnen uitzien.

Je leert wat er echt past bij wie jij bent.

Wat zou jou gelukkig maken? Van welke dingen in je leven wil jij echt vanaf?

Je ontdekt dat dit helemaal niet zo onbereikbaar is als je zelf dacht.

En ik toon je hoe je er nu aan kan beginnen om die kleine en grote dromen voor jezelf te doen uitkomen.


Misschien weet jij al wel wat je graag zou willen, maar vind je dit allemaal BS omdat dit toch nooit voor jou kan weggelegd zijn?

Dan gaan we samen op zoek naar die beperkende gedachten, overtuigingen en angsten die er diep in jou leven.

En, ik leer je een methode die echt werkt om die beperkende gedachten, overtuigingen en angsten los te laten. Zodat je die niet meer nodig hebt. Zodat je niet meer steeds opnieuw in dezelfde situaties terecht hoeft te komen die alle energie uit je wegzuigen. Zodat je veel makkelijker en vrijer kan gaan leven.


En hoe doen we dat?

Op een manier die voor jou het beste past.

In een coachingtraject, via chat, e-mail of live (via zoom). Jij vertelt, schrijft of stuurt me jouw verhaal en daar werken we mee verder.


Of wanneer je graag zelf aan de slag wil... Ik maak trainingsreeksen waardoor je zelf een beter beeld gaat kunnen vormen van wie jij bent. En waardoor je zelf leert te zien welke onbewuste patronen, angsten of overtuigingen jou nog tegenhouden.


Voila, dat dus.

En dan ga ik nu proberen dat zo helder en duidelijk mogelijk op mijn website te zetten.

Heb je nog vragen? Stuur je me dan asjeblief een berichtje? (info@soulinbloom.be)


Heel veel liefs,

Hanne <3
36 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page