top of page
  • Hanne

Eerste Hulp bij (Spiritueel) Ontwaken

Dus jij hebt beslist om je hart te gaan volgen! Misschien neem je die beslissing nu pas en begin jij aan je tocht of misschien heb jij al heel veel ervaring met het volgen van je hart.

Hoe dan ook, het is een avontuur. Bevrijdend, spannend, opwindend, mindblowing, inspirerend... maar soms ook heel heftig. Soms weet je niet meer wat je nu graag wil in je leven. Wat er bij jou past. Wie je diep vanbinnen bent...


En precies dat is wat ik heb ontdekt over mezelf. Dat ik het mijn passie (en zielsmissie) is om jou te ondersteunen bij die reis van je leven. Want soms kan je je heel eenzaam voelen wanneer je beslist om dingen achter te laten, wanneer je je in het midden van een burn-out of depressie bevindt of wanneer iemand van wie je heel veel hield, is verdwenen uit je leven.


Ik geloof dat mijn Ziel voor de heftige versie heeft gekozen, omdat ik zo veel beter zou kunnen ervaren wat het betekent om je hart te gaan volgen. Want alleen door elke seconde zo bewust te beleven, kon ik pas leren begrijpen waar jij nu doorheen gaat.


Maar voor jou hoeft het niet zo heftig te zijn. Dat je deze blog nu leest, betekent dat jij op zoek bent gegaan naar iemand die begrijpt wat jij meemaakt. En dat je voelt dat mijn manier van schrijven of praten past bij wat jij voelt. En dat je hier misschien wel de steun zou kunnen vinden die je zoekt...


Daarom dacht ik dat het misschien wel prettig zou zijn wanneer ik even probeer uit te leggen wat je hier zou kunnen vinden...


Heb je mijn vorige blog al gelezen over de verschillende fasen waar je doorheen gaat wanneer je je hart probeert te volgen? Ik zou zeker aanraden om daar even te beginnen. Want hier gaat mijn verhaal dan verder.Fase 1 'The Wake-up Call'

Dat is die levensveranderende ervaring of dat moment in je leven waarop je beslist om het anders te gaan doen, om je hart te gaan volgen.


Wanneer dit nu heel herkenbaar is voor jou, dan vraag je je misschien zoveel dingen af. "Wat wil ik dan met mijn leven? Vind ik nog wel voldoening in mijn baan? Past mijn partner eigenlijk nog wel bij me? Hoe kan ik mijn leven opnieuw opbouwen na het grote verlies dat ik heb meegemaakt?"


Er zijn zoveel vragen die je je kan stellen en soms kan het heel moeilijk zijn om de juiste antwoorden hierop te vinden.


Dan zou het voor jou heel helpend kunnen zijn om ondersteund te worden bij het begin van je reis. In mijn blogs probeer ik je alvast te inspireren om op een nieuwe manier over jezelf en je leven te gaan nadenken. Maar misschien heb je ook wel nood aan persoonlijk advies!


Op deze pagina vind je de afspraak 'Mini Boost'. Voor slechts 5€ krijg je een korte (en krachtige) kennismaking met mijzelf en wat Soul in Bloom voor jou zou kunnen betekenen.

We kunnen enkele vragen die jou bezighouden bespreken zodat je er op een nieuwe manier naar zou kunnen kijken.

Afspraken zijn telefonisch of via zoom (wat voor jou het beste werkt). Of je kan me natuurlijk ook altijd contacteren via e-mail (info@soulinbloom.be)


Fase 2 'Bliss' (Verliefd op het leven)

Dit vind ik zo'n fijne fase. Het gelukzalige en bevrijdende gevoel dat je nieuwe keuzes kan maken, dat je dromen kan waarmaken, dat je je verbonden voelt... Deze fase is meestal zo fijn dat je niet wanhopig op zoek moet naar hulp.


Maar tijdens deze fase krijg je ook veel meer contact met wie je diep vanbinnen bent. Je ontdekt misschien nog wel gaven en talenten van jezelf die je daarvoor nog niet kende of waar je nooit echt iets mee hebt gedaan. En je wordt je steeds meer bewust van wat er echt bij jou past.


De sessie 'Jouw Unieke Soul Blueprint' is dan zeker iets voor jou. Tijdens die sessie kom je in contact met de unieke gaven en talenten van jouw Ziel. Je leert wat er echt bij jou past en waar jij gelukkig van wordt. We ontcijferen samen jouw Unieke Blueprint.


Deze sessie duurt 1u en voor mij was dit echt een mindblowing ervaring. Want wanneer je echt begrijpt wat jouw hart je wil vertellen, leer je om nieuwe keuzes te maken die passen bij wie je echt bent. En het is echt zo dat je leven veel beter gaat stromen wanneer je je hart volgt. Zo komt er steeds meer geluk, liefde, voldoening en plezier op jouw pad.


Fase 3 'The Dark Night'

En dan bevind je je plots in jouw Donkere Nacht. Je hebt al kunnen proeven van het heerlijke en bevrijdende gevoel dat je je hart gaat volgen. En je hebt al veel verbinding met wat echt bij jou past en bij wie jij diep vanbinnen bent.


Maar dan merk je dat er zoveel dingen zijn die jou nog tegenhouden om je hart te kunnen volgen.


Opeens word je je bewust van allemaal gedachten zoals:

"Ik verdien het niet om gelukkig te zijn."

"Als ik mijn huwelijk zou beëindigen, dan heb ik gefaald en ik zou het verschrikkelijk vinden om iedereen teleur te stellen."

"Ik kan mijn hart niet volgen, want ik zou er nooit mee kunnen leven dat ik iemand zou kwetsen."

"Ik kan het mij niet veroorloven om mijn job op te geven, want ik kan die financiële zekerheid niet missen."

"Ik ben verplicht om alles wat ik heb te investeren in mijn gezin en mijn familie, dus ik heb geen tijd en energie over om in mijn eigen groei te investeren."

"Ik durf mijn partner niet in de steek te laten, want alleen achterblijven zou het ergste zijn wat mij zou kunnen overkomen."

"Ik ben niet slim genoeg om een nieuwe opleiding te volgen of ik heb eigenlijk geen bijzondere talenten, dus ik kan maar beter gewoon blijven doen wat ik nu doe. Ook al vind ik hier nog weinig voldoening in."

"Leven draait niet alleen om de plezierige dingen. Je moet vooral hard werken."


Al die gedachten zijn natuurlijk helemaal ok en heel begrijpelijk. Maar je gaat merken dat je gedwongen wordt om te gaan onderzoeken waarom je die gedachten hebt. En of die wel echt waar zijn.

Want waarom geloof je dat het beter zou zijn voor je partner dat jij bij hem of haar zou blijven, terwijl je helemaal niet meer van hem of haar houdt?

Denk je echt dat je een betere ouder zou zijn wanneer je jezelf zou wegcijferen in plaats van te tonen aan je kinderen hoe het is om te groeien en je hart te volgen?

Is het wel zo dat alleen zijn het ergste zou zijn wat je zou kunnen overkomen?


Heel veel van die beperkende gedachten brengen je terug naar waarom die zijn ontstaan. En hoe dieper ze in jezelf zijn geworteld, hoe moeilijker het kan zijn om van ze te genezen. Want je weet wel dat die gedachten je niet helpen en jou tegenhouden, maar het is niet zo eenvoudig om ze te gaan genezen. Zeker niet wanneer je hier geen hulp of ondersteuning in krijgt.


En daarom heb ik 'Boom your Blueprint' ontwikkeld. Tijdens deze sessie word je bewust van wat jou nog tegenhoudt om jouw mooiste leven te gaan leiden. Want pas wanneer je je bewust wordt van deze negatieve beperkingen, zie je hoe ze zorgen voor veel frustratie bij jezelf, verwijten naar anderen, boosheid...

Je krijgt ook een fantastische methode om deze gedachten te gaan genezen en te verwijderen uit je Blueprint.


Deze sessie duurt 1.5u en tijdens zo'n sessie kunnen we heel wat negatieve gedachtepatronen aanpakken. Het is zeker wel belangrijk, dat je eerst een sessie 'Jouw Unieke Soul Blueprint' hebt gevolgd, zodat je eerst je unieke Blueprint door en door kent.


Wat ik zelf zo fantastisch vind aan deze methode, is dat je geen urenlange sessies bij therapeuten nodig hebt. Met deze twee sessies krijg je zoveel informatie en inspiratie waardoor je een grote boost krijgt om zelf weer verder te kunnen.


Want stel je eens voor dat je zou weten wat jou wel voldoening zou geven... Stel je voor dat je met die nieuwe baan wel elke ochtend met veel enthousiasme uit bed zou stappen. Stel je voor dat je wel tijd zou hebben voor dingen die jou gelukkig zouden maken. Hoe bevrijdend zou dat zijn! En hoe heerlijk zou het zijn om zo te kunnen leven!


Fase 4 'The Void' (de grote leegte)

Na die grote zoektocht naar jezelf in de vorige fasen, is het nu tijd voor rust.

Je weet nu welke baan je graag zou willen doen, maar je vindt nergens een geschikte vacature. Je hebt zin gekregen in een nieuwe opleiding, maar die start pas over een half jaar. Je bent klaar voor de liefde van je leven, maar die tindermatches zijn nog niet veelbelovend...


Dat kan heel frustrerend zijn. Want wanneer je hebt ontdekt wat jou gelukkig zou kunnen maken, wil je dat ook liefst meteen en nu. Je hebt geen zin om hier dan nog jaren op te gaan zitten wachten.


En dat is heel logisch. Daarom vind ik dit één van de meest frustrerende periodes. Je hebt je verheugd op een gouden toekomst, maar omdat er niets lijkt te veranderen, word je opeens bang dat dit alleen maar een illusie was.

Je voelde je zo geïnspireerd, maar nu je nergens met die inspiratie naar toe lijkt te kunnen, begin je te twijfelen of je wel echt de goede keuze hebt gemaakt.


Maar eigenlijk is het heel logisch dat alles niet meteen en nu verandert. Je hebt tijd nodig om die verbinding die je met jezelf hebt gekregen veel steviger te maken. Vanuit de twijfel en de angst die weer opkomen, leer je om te gaan vertrouwen op je hart en je intuïtie.


Daarom is het belangrijk om even rust te nemen en om elke dag kleine stapjes te blijven zetten zodat je die verbinding met je hart en je intuïtie veel dieper kan maken.

Je kan je aangetrokken voelen tot yoga, meditatie, schrijven in een journal... Er zijn zoveel manieren om je intuïtie te gaan versterken en te leren vertrouwen op het universum en dat het echt allemaal goed komt.


Voor deze fase heb ik al één online cursus uitgewerkt: 'Jouw intuïtie als superkracht'. Daarin leer je hoe je je hart kan blijven volgen, ook wanneer het soms moeilijk gaat. Je leert hoe je erop kan vertrouwen dat je de juiste weg kiest voor jezelf en hoe je je intuïtie kan gebruiken als kompas om je de weg te tonen.


Fase 5 'Groundedness' (aarden)

En dan, door elke dag die kleine stapjes te zetten en te oefenen, ga je merken dat er wel dingen beginnen te veranderen in je leven. Je leert erop te vertrouwen dat je wel echt de juiste keuzes hebt gemaakt voor jezelf.


Die opleiding waar je zo naar uitkeek, start eindelijk en is nog meer dan je ervan verwacht had. Opeens krijg je een telefoontje met een aanbieding voor een nieuwe baan die helemaal is wat je had gehoopt. Je komt die liefde van je leven tegen en je moet je af en toe in je wangen knijpen omdat je niet kan geloven dat er iemand bestaat met wie je het zo fijn kan hebben...


En dan kijk je terug naar al die moeilijke perioden die je hebt doorstaan en je beseft dat je het nooit anders zou gewild hebben. Dat alle pijn de moeite waard was, omdat je nu echt een heerlijk leven kan leiden...


Wil dat zeggen dat alles vanaf nu vanzelf gaat? Euh, nee. Helaas niet. Soms komt er een nieuwe donkere nacht of je maakt iets heel ergs mee. Life is messy, helaas... Maar je merkt wel dat je veel beter leert omgaan met de hoogten en laagten die bij het leven horen. Je raakt niet meer in een diepe put wanneer je iets ergs meemaakt. Je weet dat deze fasen bij het leven horen, je blijft kleine stappen zetten om je hart te volgen en dan bevind je je weer snel in makkelijker vaarwater...


Tijdens deze fase kan het prettig zijn om af en toe een check-up te doen. Daarom heb ik voor jou de afspraak 'Extra Booster' toegevoegd. Tijdens een sessie van een uurtje zorgen we er samen voor dat je het pad en het zelfvertrouwen weer vindt om verder te gaan in de richting van jouw mooiste leven.


Fase 6 'Purpose & Life Mission' (leven van je Zielsmissie)

Tijdens deze fase kan ik nog weinig voor je doen. Als het goed is, straal je nu dankzij het mooie leven dat je hebt gevonden!


Maar misschien kunnen we wel onze krachten bundelen en bedenken hoe wij samen de wereld nog meer licht en warmte en liefde zouden kunnen brengen?


Ben je benieuwd naar wat jouw Zielsmissie zou kunnen zijn? In het e-book 'Ontcijfer jouw Zielsmissie' raak je misschien al wel op het spoor van jouw missie!


Soul in Bloom voor jou

Heb je al een beter idee van wat Soul in Bloom voor jou zou kunnen betekenen? Ik heb het hierboven heel gestructureerd en per fase proberen neer te schrijven.

Maar zoals ik eerder al zei, het leven loopt niet altijd volgens geijkte paden en duidelijke stappen. Misschien wil jij wel starten met het ontcijferen van je Zielsmissie of het versterken van je intuïtie? Dat kan natuurlijk allemaal!


Ik verzamel hier voor jou alles wat ik heb geleerd en wat jou zou kunnen helpen. Ontdek zelf wat goed voor je voelt en wat bij jou zou passen!

En wanneer je nog twijfelt of vragen hebt, boek dan zeker een 'Mini Boost', een persoonlijke sessie van een kwartiertje om jou op weg te helpen!

Of stuur me een mailtje via info@soulinbloom.be.


Ik wens je alvast veel liefde en licht op jouw zoektocht naar jouw hart ❤️
27 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page