top of page
  • Hanne

Hoe kan je zorgen voor jezelf in angstige en moeilijke tijden?

Elke dag kom ik weer nieuwe mensen tegen die me vragen naar wat ik doe en wat ik wil betekenen met Soul in Bloom. En soms krijg ik dan wel eens vragen of mensen in deze tijden wel geld of energie of tijd hebben om aan zichzelf te werken. En of dat niet egoïstisch is om te willen groeien of nieuwe verlangens voor jezelf te hebben. En of het wel zin heeft om daarmee bezig te zijn, nu de wereld elke dag weer een beetje meer om zeep lijkt te gaan...


Het zijn inderdaad heel moeilijke en beangstigende tijden voor heel veel mensen. Is het wel realistisch te gaan dromen van een mooier leven dat je zin en plezier geeft wanneer je elke avond wakker ligt of je je facturen nog wel kan betalen? Hoe kunnen we hier bezig zijn om de beste man of vrouw in ons naar boven te halen wanneer onze buren alleen maar kunnen vechten om te overleven?


Wanneer je de nieuwsberichten volgt, dan lijkt het in de wereld rondom ons elke dag nog slechter te gaan dan de vorige. Oorlogen dreigen dag na dag dichterbij te komen. Energieprijzen, woningprijzen, voedingsprijzen gaan elke dag meer en meer uit hun dak.


En hier zit ik dan wat te praten over: "Je leven wordt fantastisch als je je hart gaat volgen! Hey, 't is langs hier en het komt allemaal goed!"


Er zijn heel vaak momenten waarop ik mezelf afvraag waar ik allemaal mee bezig ben en of ik niet beter iets anders zou gaan doen...


Maar dan besef ik toch ook weer elke dag dat het wel belangrijk is om te blijven schrijven. Om te blijven delen hoe het anders kan. En om te blijven geloven dat het beter kan, dat het beter moet. Om mijn hart te blijven volgen.


Kan ik met deze gedachten een oorlog beëindigen? Zeker niet.

Kan ik ervoor zorgen dat alles weer goedkoper wordt? Ik wou dat ik het kon!

Maar ik kan er wel mee voor zorgen dat je minder angstig wordt.

En ik kan er ook mee voor zorgen dat jij minder lang hoeft te blijven hangen in zware emoties, ook al lijkt de wereld nog niet meteen mee te werken.Want net nu is het meer dan ooit belangrijk om niet op te geven...

Het wordt een melige post vandaag, maar ik wil maar zeggen dat elke moment dat er iemand in jouw leven weer wat hoop vindt of wat diepe pijn heeft kunnen genezen, een ongelooflijk schoon lichtpuntje is.


En dat elke stap waarbij jij wat dichter komt bij wie jij diep vanbinnen bent en steeds meer bevrijd wordt van wat jou tegenhoudt, een prachtige stap is. Ook al is die maar klein. En ook al is die alleen voor jou.


Kan jij daar in je eentje een oorlog mee tegenhouden? Zo naïef ben ik nu ook weer niet om dat te gaan geloven.

Maar hoe meer stukken je van jezelf geneest, hoe minder vaak je nog angstig bent. En hoe minder pijn jou nog klein houdt, hoe minder lang je blijft hangen in die zware energie. En hoe makkelijker het is voor jou om liefde en plezier in je leven en in dat van de mensen rond jou te omarmen. Ook al lijkt die wereld echt de foute kant op te gaan...


En dat besef heeft me op een idee gebracht...

Dat ik met Soul in Bloom zo'n klein lichtpuntje wil zijn, dat had ik precies al eens (of een keer of 100 misschien) verteld. Maar ik ben steeds op zoek naar manieren waarop dat zou kunnen.


Daarom denk ik erover om binnenkort af en toe een avond te organiseren hier bij me thuis in Scherpenheuvel voor mensen die op zoek zijn naar verbinding en meer zin in hun leven. Een avond zonder tv of scrollen op facebook. Met een wijntje (of tas thee) en een hapje en een goed gesprek met anderen die over dezelfde dingen nadenken als jij en ik. Om ervaringen en verhalen te delen en nieuwe inzichten te ontdekken... In een klein groepje dat elkaar af en toe ziet of een groep van mensen die geïnteresseerd is in een bepaald thema...


Wil je daar graag bij zijn, wil je graag meer informatie of heb je zelf een heel fijn voorstel? Volg dan zeker mijn facebook of instagram. Of stuur een mailtje aan info@soulinbloom.be


Voor degenen die op zoek zijn naar dit, maar een beetje te ver weg wonen, stuur me zeker een berichtje als je geïnteresseerd bent! Ik blijf ook graag (samen met jou) nadenken over iets wat voor jou zou kunnen passen!


Veel liefs,

Hanne56 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page