top of page
  • Hanne

Je hoeft dit niet alleen te doen...

Wanneer je beslist om jouw hart te gaan volgen, dan maak je je best klaar voor een heftige reis die je steeds dichter brengt bij wie je zelf wil zijn.


Je gaat steeds dieper naar de kern van wat er nu echt past bij jou in jouw leven. Je komt steeds dichter bij het pad dat je brengt tot bij jouw passies en talenten. Bij wat jou gelukkig maakt.De reis van Soul in Bloom

En dat is ook precies wat ik met mijn website en facebookpagina probeer te doen. Nu ik zo'n anderhalve maand geleden gestart ben met Soul in Bloom leer ik jou steeds beter kennen. Jij die je aangesproken voelt tot wat ik deel en schrijf. Ergens op mijn website schreef ik al dat ik weet dat het geen toeval is dat jij op deze pagina's terecht bent gekomen. Ik ben er zo van overtuigd dat jouw hart je de weg wijst naar wie en welke informatie jou verder kunnen brengen op het pad dat jij gekozen hebt. En dat jij daarom nu deze tekst aan het lezen bent.


Daarom is het voor mij ook belangrijk om mijn aanbod zo goed mogelijk af te stemmen op wat jou zou kunnen helpen. Ik heb al wel een plan in mijn hoofd, maar ik moet het nog verder uitwerken... Jullie zien het binnenkort zeker verschijnen op mijn website!


Maar nu wil ik graag eerst bij het begin beginnen. Ik ga een reeks blogs schrijven over wat de meeste lezers van Soul in Bloom bezig houdt. En het is informatie die ik zelf heel graag had geweten toen ik aan de weg naar mijn hart of mijn ziel was begonnen!


Ben jij ook spiritueel aan het ontwaken?

In deze blog schreef ik al over spiritueel ontwaken. Wanneer je pas ontwaakt, heb je waarschijnlijk geen idee wat dat is en wat er met jou aan het gebeuren is. Maar het betekent gewoon dat jij klaar bent om je hart te gaan volgen. Dat jij klaar bent voor een leven vol liefde, passie en geluk. Dat je graag iets wil betekenen voor anderen en dat je leven zin krijgt.


De tocht begint met een klik die je maakt. Je beseft dat er iets moet veranderen in je leven. Je voelt een drang om het anders te gaan doen. Vaak voelt dit als een schakelaar die wordt aangezet. En vanaf dat moment is niets meer hetzelfde.


Voor sommigen begint die reis heel rustig en geleidelijk aan. Je begint meer en meer te lezen over je hart volgen of over je Ziel. Misschien heb je een vriendin die je introduceert in reiki of ga je naar een homeopaat die jou daarin begeleidt? Misschien ben je begonnen met yoga of meditatie...? Zo kom je meer en meer tot het besef dat jij het anders wil gaan doen en komen er mensen op je pad die je daarin begeleiden en die je de weg tonen.


Voor anderen begint de reis niet zo rustig...

Misschien kreeg jij wel niet de kans om rustig aan je reis te beginnen! Voor veel mensen start de reis naar spiritueel ontwaken veel heftiger. Door de chaos die er ontstaat in je leven, groeit bij jou dan het besef dat het zo niet verder kan en dat je anders moet gaan leven.


Het zou kunnen dat je hele leven of een deel van je leven uit elkaar begint te vallen. Misschien maakte je een heftige relatiebreuk mee? Of kreeg je de diagnose voor een ernstige ziekte? Misschien raakte je je werk kwijt of kreeg je een burn-out door je werk?

Sommigen starten aan de reis door een ontmoeting met hun tweelingziel (daarover schrijf ik later meer, beloofd.) Ook het verlies van iemand van wie je heel veel hield, kan je op het pad naar jouw hart brengen.


Maak die veiligheidsgordel al maar vast!

Hoe dan ook, of je nu kiest om geleidelijk aan aan je pad te beginnen of je wordt door het leven bijna gedwongen om het anders te gaan doen... maak je maar klaar voor de reis van je leven!


Ik wil je hier zeker niet bang gaan maken, het is echt de moeite, beloofd. En je kan het aan, daar ben ik ook zeker van. En nee, zo erg wordt het (hopelijk 🙂) niet!


Maar wanneer je kiest om je hart te gaan volgen, ga je bepaalde keuzes moeten maken en kiezen betekent ook vaak dat je iets verliest. Er komt ook veel verdriet uit het verleden naar boven om te verwerken. Je gaat alle angsten en onzekerheden die jou nog in de weg zitten onder ogen komen zodat je vol zelfvertrouwen je leven kan gaan leiden.

En dat voelt fantastisch en bevrijdend, echt waar.


Maar soms is het ook donker en eenzaam en moeilijk. Soms ga je zo twijfelen dat je niet meer weet waar je nu nog naartoe moet. Soms raak je vast in een zwart gat waarin niets nog lijkt te lukken. Soms zou je liever willen opgeven en teruggaan naar je veilige leventje van voordien.


Maar ik beloof je dat dat er allemaal bij hoort en dat het beter wordt aan het einde van die tunnel van donkere momenten.


Ik zou het zelf zo helpend gevonden hebben als iemand me een kaart had getoond die ik had kunnen volgen. Of wanneer ik een coach zou gehad hebben die me kon geruststellen, me kon helpen en me kon tonen wat de volgende stappen waren.

Want ik weet zeker dat het dan veel gemakkelijker geweest zou zijn. En veel sneller, want mijn reis heeft bijna 15 jaar geduurd.


Maar omdat ik niet het gemakkelijke pad heb gevonden, heb ik wel elke minuut van die reis door en door beleefd. Ik heb alle hoogten en laagten zo bewust beleefd dat ik zo goed begrijp wat jij nu doormaakt. Ik ken alle angsten en onzekerheden die je tegenkomt. Ik zie elke blokkade die jou nog tegenhoudt om je hart te kunnen volgen.


En daarom hoeft het voor jou niet zo moeilijk en langzaam te gaan. Blijf zeker lezen! In mijn volgende blog toon ik je de kaart van de weg die je zou kunnen volgen!
33 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page