top of page
  • Hanne

Tijd voor avontuur

De zomer was voor mij een tijd van rust en genieten. Van heel veel tijd voor de liefste mensen in mijn leven. Van grote en kleine avonturen.


Mijn dochter en ik maakten deze vakantie een prachtige reis. Met de trein naar Duitsland, Denemarken en Zweden. Wij met zijn tweetjes.


Ik had er heel veel zin in. Zij ook. En we hadden echt nood aan veel tijd voor elkaar na de laatste drukke maanden van het schooljaar.

Daarom gingen we samen op stap. En het was heerlijk.


Wanneer anderen vroegen naar onze vakantieplannen reageerden ze niet allemaal even enthousiast. "Amai, dat zou ik niet durven." Of "Ojee, ben je niet bang voor wat er dan allemaal kan mislopen?" "Als dat maar allemaal goed gaat."


En ik geef het heel graag toe. Ik was vroeger ook heel angstig. Bang om de liefde van mijn leven te verliezen. Bang om alleen te zijn. Bang om niet goed genoeg te zijn. Bang om niet muzikaal genoeg te zijn. Bang om mijn geliefden te verliezen. Bang om nieuwe stappen te zetten. Bang om te genezen. Bang om te groeien. Bang om te sterven.


Een angstige hechting. Verlatingsangst. Jep. Allemaal ik.


Tot het leven me verplichtte om mijn angsten onder ogen te zien. Tot ik niet anders kon dan moedige stappen te zetten, ondanks mijn angst.


En zo zette ik bang en stap voor stap elke dag weer een nieuwe stap naar het leven van mijn dromen. Elke dag raapte ik de moed op die ik kon vinden. Ik werd mama, ik verbouwde mijn huisje, ik solliciteerde voor mijn droomfunctie in de voorziening waar ik werk, ik startte Soul in Bloom, ik solliciteerde om schrijfster te kunnen worden bij Inspirerend Leven.


En opeens was ik niet bang meer. Hoe meer spannende avonturen ik aanging, hoe meer ik kon genieten van al die nieuwe indrukken. En hoe meer ik merkte dat er eigenlijk echt niets meer is om bang voor te zijn.

Het is zo cliché om te schrijven. Maar ik voel me bevrijd. En helemaal open om nog meer spannende, nieuwe, fijne, mooie dingen te kunnen ondernemen. En ik realiseer me hoe dankbaar ik ben voor al die spannende en prachtige nieuwe avonturen. En al die schone mensen die ik sindsdien heb ontmoet.


En ik leerde er vol op te vertrouwen dat het allemaal goed komt. Hoe uitzichtloos de situatie ook lijkt. Of hoe angstig je ook bent.

Het. komt. goed.


En dat is waar avonturen om draaien. Je smijten. Nieuwe dingen beleven. Uit je comfortzone stappen. Maar ook weer oefenen met je angsten. Durf je het aan? Kan je je angsten loslaten? Durf je erop te vertrouwen dat alles goed gaat?


Of ik dan nooit meer bang ben?

Vraag me dat nog maar eens wanneer ik bibberend uit een rollercoaster stap 😉


Ben jij ook soms bang? Herken je het om gebukt te gaan onder angsten? Worstel jij ook met verlatingsangst in je relatie?

In Inspirerend Leven schreef ik een artikel over je pijn achter verlatingsangst. De moeilijkste manier om te helen van je angsten in het algemeen en verlatingsangst in het bijzonder is door (onbewust) te kiezen voor een relatie met iemand die emotioneel niet beschikbaar is. Door je verlatingsangst ga je al je liefde, aandacht, tijd, genegenheid weggeven aan de ander tot er niets meer overblijft.


Tot je gedwongen wordt om te kiezen voor jezelf en je al je moed moet bijeenzoeken om je uit deze ongezonde relatie te worstelen.


Klinkt dit herkenbaar? Lees dan meer in dit artikel!


28 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page