Heel vaak wordt er nog heel klassiek gedacht over een relatie. Je gaat op zoek naar de partner die perfect bij je past, je trouwt, bouwt een huis, krijgt kinderen en je blijft samen tot de dood jullie scheidt.
Dat is toch het ideaalbeeld dat voor de meeste mensen in de maatschappij nog steeds geldt, niet?
En er wordt nogal eens meewarig gekeken naar diegenen die voor hun dertigste nog niet hun perfecte match hebben gevonden. 'Ben je niet gewoon veel te kieskeurig. Wanneer ga jij nu eens iemand meebrengen naar het familiefeest?...'
Maar gelukkig wordt het stilaan meer en meer normaal wanneer je voelt dat dit ideaalbeeld niet voor jou hoeft te passen. Er komen meer en meer gezinnen in andere vormen dan het traditionele gezin. En je hoeft je gelukkig niet meer zo vaak te verantwoorden waarom jij op dit moment liever zonder partner door het leven gaat en waarom je liever niet wil hertrouwen na de dood van je partner.
En stilaan groeit ook het besef dat een relatie zoals die hierboven beschreven is slechts één vorm van een relatie is. Mensen gaan om veel meer redenen een relatie aan dan alleen maar om het vinden van hun perfecte levensgezel.
In dit artikel lees je hier al meer over. Maar ik zet ze hier nog even kort op een rijtje.
De drie grote liefdes in je leven
De ideale relatie met jouw maatje met wie je samen door het leven gaat, die wordt vaak een soulmaterelatie genoemd. Je voelt je thuis bij elkaar, je ondersteunt elkaar bij wat je onderneemt in het leven. Natuurlijk zijn er wel eens conflicten, maar het gevoel dat je elkaar nodig hebt en bij elkaar wil blijven, is vaak veel sterker dan de ruzies.
Die relatie wordt vaak beschreven als de perfecte relatie, want er is toch niets heerlijkers dan een levenspartner te vinden met wie je alles kan delen en iets moois van het leven kan maken?
Maar voor veel mensen is dit niet de relatie die ze aangaan. Diegenen die willen groeien, die lessen willen leren en zich willen ontwikkelen, kiezen vaak een relatie waarin ze die lessen kunnen leren. Die relatie noemen we een karmische relatie.
Daarmee bedoel ik zeker niet dat soulmates niet groeien of zich ontwikkelen. Integendeel. Zij kiezen ervoor om dit te doen aan de zijde van een partner die hen ondersteunt bij hun ontwikkeling. Terwijl karmische partners groeien door de relatie die ze met iemand aangaan.
Als je er even over nadenkt, is dat ook heel logisch. Een relatie is zo intens, lichamelijk en emotioneel. Je gaat een verbinding aan met iemand die je heel vaak ziet en in die relatie ben je helemaal aanwezig, met alles wat je hebt. Met alles waar je goed in bent, maar ook met al je schaduwkanten.
En dan is er nog een heel bijzondere relatie. Eentje die bijna niemand kent en waar niemand van gehoord heeft. Maar eentje die wel ongelooflijk herkenbaar is voor velen. Misschien ook voor jou? Dat is de tweelingzielrelatie.
Wat zijn tweelingzielen eigenlijk?
Hierover bestaan verschillende verklaringen.
Er is een heel spirituele verklaring die ik je graag even wil meegeven. Uit een grote bron van energie zijn allemaal zielen ontstaan. Elke ziel is helemaal uniek, met zijn eigen blauwdruk of Blueprint, zijn eigen unieke talenten en gaven.
De zielen die heel erg op elkaar lijken, reizen in groepen van zielsfamilies. Dat zijn die mensen bij wie je ziel zich helemaal thuis voelt. Sommigen kunnen in dit leven biologische familie zijn, anderen kom je tegen als die bijzondere leraar, een collega, je dokter, je vriendin uit de kleuterklas... Maar bij allemaal voel je je onmiddellijk verbonden. Je hebt bijna geen woorden nodig om te begrijpen wat hij of zij bedoelt en je hebt geen zware discussies over waarden en normen, want vaak denken jullie precies hetzelfde over een onderwerp.
Je soulmate is dus ook vaak iemand uit je zielsfamilie.
Maar net voor je ziel begint aan een cyclus van verschillende levens, wordt die een laatste keer gesplitst in twee helften. Eentje met mannelijke energie en eentje met overwegend vrouwelijke energie. Zoals yin en yang, maar dan in twee verschillende zielen.
Dat zou kunnen verklaren waarom je heel je leven op zoek bent naar die ene, die ware en waarom je je nooit compleet voelt in je eentje. Want dat gevoel om verenigd te zijn met je andere helft, ben je na die splitsing verloren. Dat gevoel van eenheid ben je kwijtgeraakt en dat wil je nu absoluut weer terugvinden.
Degenen die op deze manier over het leven denken, geloven ook dat je tijdens de meeste vorige levens die je had niet samen met je tweelingziel tegelijk geïncarneerd was. Vaak begeleidt de ene tweelingziel de andere tijdens zijn leven als gids vanuit de spirituele wereld. Maar nu, in deze periode waarin relaties zo veranderen en evolueren, zouden er meer en meer tweelingzielen samen geïncarneerd zijn zodat zij een nieuwe relatie en liefde in de wereld kunnen tonen.
Te spiriwiri voor jou? Awel, het is echt helemaal prima om te geloven wat bij jou past.
Maar of je nu gelooft in reïncarnatie of niet, deze relatiedynamiek bestaat echt. Wanneer je hier meer over gaat lezen, ga je zeker iemand herkennen die dit meemaakt. En het model van de onvoorwaardelijke liefde die deze mensen in deze wereld brengen, is echt ongelooflijk belangrijk.
Wat is het doel van een tweelingzielenrelatie?
De les die je leert in een tweelingzielen relatie, is om zelf helemaal volledig te worden. Om ervoor te zorgen dat die yin en yang, de mannelijke en vrouwelijke energie in jezelf helemaal in balans komen.
De balans tussen vrouwelijke en mannelijke energie
Wanneer je deze kenmerken leest, zal je ze zeker en vast herkennen.
Het gaat hier zeker niet om mannelijk en vrouwelijk zoals in het geslacht. Je moet ze eerder bekijken als een soort van yin en yang. Meestal heeft iemand overwegend vrouwelijke of mannelijke energie, maar dit is zeker niet onlosmakelijk verbonden met het feit of iemand biologisch een vrouw of een man is.
Het is ook niet zo dat je voor 100% de vrouwelijke of mannelijke energie vertegenwoordigt, vaak fluctueer je op een bepaald niveau tussen beide energieën.
Wanneer je naar deze energieën kijkt, zie je ook hoe deze verdeling in veel klassieke man-vrouwrelaties en rollenpatronen vertegenwoordigd wordt.
De man (die een wetenschappelijke opleiding volgde) zorgt voor zijn gezin, maakt carrière en brengt geld in het laatje. Zijn vrouw (die werkt in de zorg of als lerares) werkt halftijds en zorgt voor de kinderen.
Ik maak er hier nu zelf een grote karikatuur van he. Natuurlijk is geen enkele relatie helemaal zo. Maar ik wil dit uitgangspunt vooral gebruiken om de shift in relaties (die nu in de wereld aan de gang is) aan te kunnen tonen.
De mannelijke en vrouwelijke energie in een tweelingzielenrelatie
In deze tweelingzielenrelatie ga je zo aan het werk met jezelf dat je leert om de mannelijke en vrouwelijke energie in jezelf in balans te brengen.
Jouw yin of yang ligt niet langer buiten je, bij een partner, maar je vindt die in jezelf.
Dat klinkt nu heel simpel en makkelijk als ik dit zo schrijf, maar dat is het allesbehalve. Om die balans te vinden, is het nodig om alle gewonde vrouwelijke en mannelijke energie in jezelf te helen. En dat is een ongelooflijk heftig proces. Want je beslist niet zomaar van de ene dag op de andere om niet meer bang te zijn om verlaten te worden. Of om je te durven binden in een relatie.
Dat proces kan je brengen tot de donkerste en moeilijkste stukken van jezelf. En dat is precies waarom je een tweelingzielenrelatie aangaat...
Wil je graag nog meer inspiratie over liefde en relaties?
Pas jij ook niet in het traditionele plaatje van de klassieke relatie?
Ben je benieuwd naar de ervaringen van anderen die hiermee te maken hebben?
Comments