top of page
  • Hanne

Wat is dat nu eigenlijk, een Ziel?

Bijgewerkt op: 11 mrt. 2022

Mijn website heet 'Soul in Bloom' en ik praat hier de hele tijd over je Ziel en hoe je nu jouw mooiste leven kan vinden als je in lijn leeft met je Ziel. Maar wat is dat nu eigenlijk, je Ziel?


Awel, niemand die dat met zekerheid kan vertellen. Ontelbaar veel filosofen hebben zich al over de kwestie gebogen en allemaal komen ze met verschillende theorieën.


Ook wetenschappers hebben geprobeerd om aan te tonen of er iets zoals een Ziel bestaat. In 1907 voerde MacDougall een experiment uit bij stervende patiënten. Hij woog hun lichaamsgewicht vlak voor, tijdens en na hun overlijden. Bij vier van de zes patiënten mat hij een heel klein lichaamsverlies. Naar dit experiment wordt vaak verwezen als de '21 gram theorie'. Die 21 gram slaat op het gewichtsverlies van de eerste patiënt.


De theorie inspireerde velen, zelfs de makers van een bekende misdaadfilm, maar helaas kon nooit aangetoond worden dat de Ziel verantwoordelijk was voor dit gewichtsverlies. Er zijn nog verschillende andere mogelijkheden, zoals een plotse stijging van de lichaamstemperatuur dat dit verlies zou kunnen veroorzaken.


Om begrijpelijke ethische redenen is het experiment nooit opnieuw gedaan. Dus tot vandaag is het nog altijd een raadsel of er iets bestaat als een Ziel en wat die dan zou kunnen zijn.Maar, is het echt belangrijk dat een Ziel gewicht heeft om echt te kunnen bestaan? En waarom is het voor ons zo belangrijk om over een Ziel te kunnen praten?


Leven in vijf dimensies


Je zou onze menselijke ervaring kunnen beschouwen in vijf dimensies.


Onze fysieke ervaring, ons lichaam is dan driedimensionaal. Zoals de kubussen en cilinders uit de ruimtemeetkunde vroeger. Je lichaam is tastbaar. Je kan het aanraken.

Een ander kenmerk van de derde dimensie is de lineaire tijd. Er is een verleden, heden en toekomst.


De vierde dimensie gaat verder dan wat je kan aanraken. Deze dimensie overstijgt ook de tijd. Dit is de dimensie van de gedachten, van de 'mind'.

Stel, je bent gisteren naar een concert geweest en je hebt daar foto's gemaakt. Vandaag kijk je naar de foto's en denk je terug aan het concert van de dag ervoor. Je kan het helemaal herbeleven in je gedachten zonder dat je weer echt in die concertzaal staat. Je gedachten zijn niet beperkt tot verleden, heden en toekomst. Je gedachten spelen zich alleen af in het nu.


Op het kruispunt van de derde en vierde dimensie vind je het 'emotionele lichaam'. Je emoties worden beïnvloed door je fysieke ervaring. Je lichaam maakt hormonen en andere stoffen aan die een invloed hebben op hoe je je voelt. Ook je gedachten hebben een invloed op hoe je je voelt. En die gedachten beïnvloeden zo je lichaam. En je lichaam beïnvloedt zo je gedachten.


De vijfde dimensie van je Ziel


En dan komen we bij de vijfde dimensie, die de dimensie van de mind en het lichaam overstijgt.

De vijfde dimensie is die van je bewustzijn.


Het is in die dimensie dat je de verbondenheid voelt met de anderen rond jou. En het hele universum. Het zijn die ervaringen die je niet goed kan verklaren, maar die zo speciaal zijn. Het kippenvel dat je krijgt wanneer je naar de sterren kijkt. Of wanneer je geraakt wordt door iets wat iemand je vertelt.

Het zijn de tranen die zomaar in je opkomen wanneer je een liedje op de radio hoort.

Het is je intuïtie die je vertelt om iets te doen.


Dat allemaal is je Ziel die met je praat. En als je heel goed luistert, hoor je zeker wat die jou wil vertellen.


Werken met je Ziel met Soul Realignment


Wanneer je kan horen wat je Ziel nodig heeft, dan wordt het leven echt veel gemakkelijker. Daarom vind ik Soul Realignment zo fantastisch. Als muziektherapeute was ik vroeger opgeleid om echt met het lichaam, met de ervaring in de derde dimensie te werken. Andere psychologen werken door gesprekstherapie of gedragstherapie vooral in de vierde dimensie, met de mind.


Maar altijd had ik het gevoel dat er iets zo belangrijks en essentieels was dat ik niet kon aanraken. Een ontbrekend puzzelstuk dat ik niet kon bereiken door muziek of door gesprekken. En dat toch echt noodzakelijk was voor de genezing van mijn cliënten.


Dat ontbrekende puzzelstuk heb ik nu gevonden bij Soul Realigment.

Want wanneer je werkt met de Ziel, werk je ook aan je fysieke ervaring en je gedachten. Op deze manier kan je je hele bewustzijn bereiken.


Wil jij graag meer weten over Soul Realignment of een sessie boeken om aan de slag te gaan met jou Ziel? Klik dan op deze link.30 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page