top of page
  • Hanne

Zo kan een relatie jou doen groeien

In mijn vorige blogs kan je lezen welke relaties je allemaal kan aangaan. En er is er eentje die je (onbewust) kiest omdat je je wil ontwikkelen en wil groeien als mens, de tweelingzielenrelatie. Wil je eerst graag meer weten over wat tweelingzielen eigenlijk zijn en welke relatiedynamiek ik hiermee bedoel? Lees dan eerst even deze blog.


De mannen en vrouwen die deze relatiedynamiek aangaan, kiezen niet voor een traditionele relatie waarin ze een partner vinden die hen ondersteunt tijdens het leven. Integendeel. Ze kiezen ervoor om zelf sterker te worden en hun schaduwkanten te helen.


Die schaduwkanten van jou zijn de stukken waarin je jezelf nog blokkeert om helemaal in lijn te leven met wie je diep vanbinnen bent. Eén van de meest voorkomende schaduwkanten die ons kunnen beperken, zijn de gewonde vrouwelijke en mannelijke energie.


Heb jij ervoor gekozen om in dit leven (of op dit moment in je leven) aan de slag te gaan met je gewonde vrouwelijke of mannelijke energie? Dan trek je een relatie aan waarin je deze energie helemaal kan uitleven.


Dat je deze relatie aangaat, wil niet zeggen dat je bewust kiest voor een partner die jou kan helpen om stukken van jezelf te genezen. Je kiest deze partner omdat je echt oprecht gelooft dat hij of zij de man of vrouw van je dromen is. Pas later, wanneer je bijna gesloopt bent door de heftige dynamiek tussen jullie beiden, kom je er achter dat deze relatie voor veel meer is bedoeld dan het vinden van jouw soulmate met wie je de rest van je leven wil doorbrengen.Mannelijke en vrouwelijke energie

In dit schema krijg je een mooi overzicht van de mannelijke en vrouwelijke energie. In elk van ons zijn deze energieën vertegenwoordigd.


Neem even een momentje om deze woorden te overlopen. Welke kenmerken passen heel goed bij jou? Welke herken je zeker in jezelf? En welke herken je helemaal niet?


Hoogstwaarschijnlijk herken je meer energie van de linker- of de rechterhelft bij jezelf.

Wanneer je beslissingen neemt, dan neem je die bijvoorbeeld eerder vanuit een buikgevoel ('het voelt goed') en ben je niet zo goed in het logisch redeneren om tot een beslissing te komen. Of net andersom natuurlijk.

Of je wordt meer aangetrokken tot een beroep waarin je kan zorgen voor anderen of waarin je je empathie kan gebruiken. Maar een job als boekhouder is helemaal niks voor jou.

Het zou ook kunnen dat je heel graag controle houdt over wat er gebeurt in je leven, want je vertrouwt er niet goed op dat alles uit zichzelf wel helemaal goed komt.


Bij iedereen is deze verhouding uniek. Hoeveel mannelijke of vrouwelijke energie in je vertegenwoordigd is, is een balans die bij iedereen verschillend is. Die verhouding is nu in jou aanwezig door wie je bent (de Blueprint van je Ziel) en wat je allemaal hebt meegemaakt.

Of je biologisch meer mannelijk of vrouwelijk bent, heeft er helemaal niks mee te maken.


De goddelijke mannelijke en vrouwelijke energie

Wanneer je de energie herkent bij jezelf die je bij Divine Feminine en Divine Masculine kan vinden, dan kan je deze energie gebruiken als je supertalenten. Het is fantastisch wanneer je heel empathisch bent en heel goed kan aanvoelen wat leeft in anderen.

Of het is een gave wanneer je zoveel zelfvertrouwen hebt dat je heel gefocust en beredeneerd een beslissing kan nemen.


Wanneer de balans bij je echter te ver doorslaat, dan kunnen die supertalenten net je valkuilen worden. En die energie vind je bij de 'gewonde' mannelijke en vrouwelijke energie.


De gewonde vrouwelijke energie

Onzekerheid

Hulpbehoevend, behoeftig

Co-dependent

Manipulatief

Niet authentiek

Over-emotioneel

Slachtoffer


Je kan dit bij jezelf herkennen wanneer je...

... niet durft zeggen wat je verlangt, omdat je bang bent de ander te kwetsen.

... niet zelf durft te beslissen wat je wil in je leven, maar aan iedereen advies gaat vragen.

... niet goed aanvoelt bij jezelf wat voor jou belangrijk en nodig is.

... niet de moed, kracht of durf hebt om een moeilijke situatie achter te laten.

... het moeilijk vindt om verantwoordelijkheid te nemen voor wat er gebeurt in je leven en anderen (of de wereld) verwijt wat er niet goed gaat.

... heel erg bezig bent met wat je nodig hebt, wat je allemaal niet krijgt en wat anderen allemaal wel hebben. (en hoe oneerlijk dat is)

... niet uitspreekt wat je verlangt of nodig hebt, maar verwacht van anderen dat ze dit moeten kunnen aanvoelen.

... heel dramatisch reageert wanneer er iets niet gaat zoals gepland of iets moeilijk is.


De gewonde mannelijke energie

Controlerend

Agressief

Zich terugtrekken

Vermijdend

Te competitief

Krenkend, beledigend, grof (mishandelend)

Onstabiel


Je kan dit bij jezelf herkennen wanneer je...

... het heel moeilijk vindt om een discussie aan te gaan wanneer je voelt dat je zal verschillen van mening.

... te vaak discussies aangaat op een heel agressieve manier om de ander te intimideren.

... geen verantwoordelijkheid opneemt voor het effect dat je daden of woorden hebben op anderen.

... je terugtrekt of vlucht in werk/seks/drank/... wanneer iets gebeurt wat je ongemakkelijk of moeilijk vindt of wat je niet aankan.

... je vooral laat leiden door wat anderen of de wereld van je denken en de status die je hebt (in plaats van wat er in je hart zit en wat je eigenlijk diep vanbinnen echt wil).

... heel graag de controle wil houden in je relatie. (Jij bepaalt wanneer jullie elkaar zien, wat jullie gaan doen, wat de ander doet, hoe de ander zich gedraagt, welke status jullie relatie heeft...)


Bindingsangst en verlatingsangst

Deze gewonde mannelijke en vrouwelijke energie kan je op heel veel verschillende manieren herkennen. Ik hoop dat je door deze voorbeelden al wat beter de energie begrijpt waardoor je het soms moeilijk hebt in je leven.


Een heel duidelijke manier waarop deze gewonde energieën tot uiting komen is door 'bindingsangst' en 'verlatingsangst'. Vaak is het zo dat de gewonde vrouwelijke energie zich uit in verlatingsangst en de mannelijke energie als bindingsangst.


Verlatingsangst betekent dat je ervan overtuigd bent dat je de ander nodig hebt in je leven. Dat je leven geen zin meer heeft als de ander je zou verlaten. En dat het enige waar je mee bezig bent, is ervoor te zorgen dat de ander zal blijven.

Voel je hoe manipulatie, afhankelijkheid en onzekerheid hier al in zitten?


Je cijfert jezelf weg om er maar voor te zorgen dat de ander krijgt wat hij nodig heeft. En je voelt je heel slecht behandeld door de ander, omdat hij niet aan jou geeft wat jij nodig hebt. Het is ook zijn schuld dat jullie relatie niet lukt, want jij wil het wel heel graag en doet er alles voor om de relatie te doen slagen. Jij geeft immer alles wat je hebt.

(Oja, ook de neiging om jezelf te zien als slachtoffer, niet authentiek zijn of durven zeggen wat je nodig hebt zijn aanwezig bij verlatingsangst.)


Bindingsangst betekent dat je zo angstig bent dat je helemaal zou verdwijnen wanneer je een betekenisvolle, intieme relatie met iemand zou aangaan.

Vanuit jouw angst ga je bepalen hoe de relatie is en welke status ze krijgt. Vandaag voel je je goed, dus dan kan je een klein moment van intimiteit aan. Morgen voel je de angst weer opkomen, stel je weer de hele relatie in vraag en heb je geen zin meer om je partner te zien. Je wordt zo opgeslorpt door het omgaan met je eigen angsten, dat je niet in staat bent om empathisch te reageren op je partner of begrip te hebben voor hoe zij zich voelt bij deze instabiliteit.


De perfecte relatie om de gewonde mannelijke en vrouwelijke energie te helen

Het zou toch het allerslechtste idee ooit zijn om als iemand met verlatingsangst een relatie te willen aangaan met iemand die een relatie het verschrikkelijkste idee ooit vindt.


En toch is dat net wat er zo vaak gebeurt. Want net door die relatie leer je als iemand met gewonde vrouwelijke energie om meer authentiek te worden, meer voeling te krijgen met wie je echt bent diep vanbinnen. Je wordt gedwongen om uit te spreken tegen de ander dat je dood gaat vanbinnen wanneer je zo behandeld wordt.

Je kan niet anders dan kiezen voor jezelf, want je leert dat jezelf wegcijferen helemaal niet helpt om iemand meer van je te laten houden.


En iemand die graag wil genezen van zijn gewonde mannelijke energie, kan geen betere partner vinden dan iemand met gewonde vrouwelijke energie. Geen enkele andere relatie zou intens genoeg zijn om die bindingsangst echt te gaan doorleven. En geen enkele andere partner zal je zo hard laten zien welk effect je gedrag op hem of haar heeft.


Karmische of tweelingzielendynamiek?

In beide relaties kan deze uitwisseling van energie en heling aan bod komen. Bij een karmische relatie zal de relatie verdwijnen wanneer één van beide partners zijn gewonde energie geheeld heeft.


Een Divine Femine (iemand die overwegend vrouwelijke energie bezit en genezen is van de gewonde vrouwelijke energie) zal beseffen dat ze zeker niet meer in een relatie met iemand met gewonde mannelijke energie wil blijven.


Een Divine Masculine zal op zoek gaan naar een partner die niet zo behoeftig is en die meer authentiek kan zijn dan de Wounded Feminine.


In een tweelingzielenrelatie is deze genezing nodig en zullen beide partners na hun genezing wel nog heel mooi in harmonie kunnen samenleven.

Wanneer beide partners ervoor hebben gekozen om te helen, dan kan hun relatie echt iets fantastisch zijn om te koesteren. Wanneer je zoveel samen hebt doorstaan, mekaar op je allerslechtst hebt gezien en toch nog tot elkaar aangetrokken blijft, dan staat je iets ongelooflijk moois te wachten.


Maar altijd is er vrije wil. Je kan iemand nooit dwingen om te veranderen. Dus hoe het zal aflopen met jullie relatie kan je zo moeilijk voorspellen.


Maar hoe dan ook, of je samenblijft of niet... Ik kan je wel beloven dat je er ongelooflijk sterk en gelukkig van wordt. En dat je zo een grote blokkade wegwerkt die jou verhindert om in lijn te leven met wie je diep vanbinnen bent.


Zonder die blokkade gaat jouw leven stromen en je trekt meer en meer aan wat echt bij jou past...


Herken jij elementen van deze Wounded Feminine of Wounded Masculine bij jezelf?

Ben je klaar om met deze energie te werken en ben je klaar om te gaan stralen als Divine Feminine of Divine Masculine?


Neem dan zeker even contact op via e-mail of boek voor slechts 5€ een persoonlijke sessie!


39 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page