top of page
  • Hanne

Je hoeft niet bang te zijn...

Dag lieve Soul in Bloom lezer of volger,


Als er iets is wat ik de laatste tijd heel vaak hoor bij jullie, is dat jullie soms wel eens bang zijn voor verandering. Iedereen die Soul in Bloom bezoekt, wil iets veranderen aan zijn of haar leven. Sommigen van jullie zijn op zoek naar meer liefde, anderen naar meer vrijheid, meer geld... Sommigen willen op zoek naar een baan die beter bij hen past en die hen meer energie geeft...


Maar hoe graag je die verandering ook wil, of hoe hard je ook vindt dat je die verandering nodig hebt, ze maakt je soms ook ongelooflijk bang.


Misschien voelt het voor jou ook zo alsof die eerste stap zetten lijkt op het maken van een gat in een grote watertank. Door het ontstaan van dat gat, stroomt alle water in één keer uit de tank waardoor alles door een grote zondvloed of tsunami wordt weggemaaid of vernield.


Maar wist je dat verandering zo niet hoeft te gaan? Wist je dat er ook een manier bestaat waardoor je een kraantje maakt aan die grote watertank? Telkens wanneer je tijd hebt, haal je een gietertje water uit de grote tank. Net zoveel als je kan dragen. En met dat gietertje geef je de planten en bloemen in je tuin af en toe wat water zodat je tuintje steeds weelderiger gaat groeien.


Zo kan verandering ook plaatsvinden. Je hoeft niet alles te verliezen en weer van nul te beginnen wanneer je spiritueel ontwaakt of wanneer je wil groeien naar jouw mooiste leven.Wat wil jij helemaal niet veranderen in jouw leven?

Wat gaat er goed in jouw leven? Waar ben je dankbaar voor? Wat zou je zeker niet willen verliezen?


Maak een lijstje van alles in je leven dat je wil bewaren? Heb je een fijne partner aan je zijde? Ben je gek op je baan? Betekenen je kinderen alles voor je? Dan heb je zoveel om dankbaar voor te zijn!


En net vanuit deze dankbaarheid kan je groeien. Vanuit dankbaarheid voor wat er al is in je leven, bereik je een hoge energievibratie. (Lees hier zeker meer over in deze blog)


En nee, natuurlijk hoef je dit niet te veranderen! Natuurlijk hoeft dit niet weggespoeld te worden door een tsunami!


Maar misschien ben je nog niet helemaal tevreden met je leven zoals het nu is. Misschien voel je nog hoe je nog vast zit in dingen die niet goed voelen voor jou. Misschien verlang jij nog naar iets wat jouw leven nog mooier zou maken. Of misschien heb je nu nog niet zo heel veel om dankbaar voor te zijn...


Waar verlang jij naar? Wat zou jij willen veranderen?

Wanneer je een lijstje maakt met alles waar je dankbaar voor bent, zijn er dan ook dingen waar je helemaal niet blij mee bent? Wat zou jij graag anders zien?


Ben je nog bang voor deze verlangens? Ben je bang om toe te geven dat je deze dingen wil veranderen en voor alles wat daarna gaat komen?

Ben je bang om een deur open te doen naar jouw hart? En voor wat er zich achter die deur bevindt?

Ben je bang om te dromen over wat anders of beter zou kunnen en teleurgesteld te worden wanneer dit niet mogelijk zou zijn?

Ben je bang om je hart open te stellen en dan heel erg gekwetst te worden?


Dan wil ik je graag hierbij geruststellen. Bang zijn is ok. Bang zijn is heel natuurlijk.

Bang zijn maakt je voorzichtig. En bang zijn doet je goed voor jezelf zorgen.


Maar hoe vind je dan jouw mooiste leven wanneer je zo bang bent?

Moet je het dan maar gewoon opgeven? En met spijt je schouders ophalen, verder leven en jezelf vertellen dat deze dromen niet voor jou zijn weggelegd?


Nee! Niet doen!


Ga dromen! Bouw dat kraantje aan die watertank! Want ook al ben je bang, dat leven is zeker voor jou weggelegd. Nee, ik ga je niet beloven dat er jou geen nare dingen meer zullen overkomen... Maar ik kan je wel beloven dat jij ongelooflijk krachtig, moedig en dapper bent om alles aan te kunnen. Je moet het je alleen nog herinneren...


Bouw een kraantje (of zoek iemand die je hierbij kan helpen) en haal gietertje voor gieter wat water uit die watertank om jouw dromen te doen groeien.


Dus... Wat is jouw droom? Hoe zou jouw droomleven eruit zien? Wat is er al gerealiseerd, maar wat nog niet? Wat mis je nog in jouw leven?


Ga ernaar op zoek! Voel de dankbaarheid voor wat er al is en ontvang met open armen het verlangen voor wat je nog graag wil.


En dan zoek je naar kleine stapjes die je kan zitten richting jouw dromen. Heb je enkele voorbeelden nodig?

Verlang je naar een huis op een andere plaats in de natuur? Maar ben je verlamd door het idee dat je dit nooit zal kunnen betalen? Voor het verhuizen? Voor de buurt die je zou achterlaten? Voor een te hoge hypotheek? Huur dan eens voor een weekendje een huisje in de natuur en voel wat het met je doet om daar te wonen.


Twijfel je of je baan nog wel bij je past? Maar durf je ze niet achter te laten zonder te weten waar naartoe? Ga dan eerst op zoek naar wat wel past bij jou. Doe een dagje vrijwilligerswerk op een plaats die je fijn lijkt, praat met verschillende mensen over hun baan en wat ze daar fijn aan vinden, ga op zoek naar een hobby die helemaal je ding is.


Vanuit die nieuwe energie, die andere omgeving, die nieuwe hobby kom je weer een stapje dichter bij jezelf, bij wie je diep vanbinnen bent. En zo open je een pad naar jouw droomleven dat je rustig aan, stap voor stap kan verkennen.


Hé, en zal ik jou eens iets vertellen. Je hebt al heel veel stappen gezet op jouw pad. Want anders was je nooit bij Soul in Bloom terechtgekomen en was je deze tekst niet aan het lezen!


Een beetje Soul in Bloom Magic om je daarbij te helpen...

Dankzij de gesprekken met jullie, merkte ik dat het aanbod van Soul in Bloom hier helemaal nog niet bij paste!


Soul Realignment is fantastisch en kan zoooveel voor je betekenen. Maar in al mijn enthousiasme vergat ik dat dit ook gewoon voor velen van jullie een veel te grote stap ineens is. Een sessie Soul Realignment is geen klein stapje op jouw nieuwe pad, het is een spreekwoordelijke frisse duik in een zwembad. Geen kleine gieter. Heerlijk als je eraan toe bent en durft te springen en zwemmen. Maar ook veel te spannend wanneer dit allemaal nog heel nieuw is voor je.


Dus, daar wil ik graag iets aan doen.

Vanaf nu is er dus de Mini Soul in Bloom. Een eerste kennismaking met mij, wie ik ben en wat Soul in Bloom voor je zou kunnen betekenen.

Je kan die nu boeken als een online sessie, maar ook als een sessie via e-mail! Jij stuurt me jouw vragen, waar jij tegenaan loopt. En je ontvangt uitgebreid advies, oefeningen, tips die helemaal passen bij jou, bij jouw reis en jouw verlangens.


De Mini Soul in Bloom kost slechts 5€. Op die manier kan je een hele kleine, goedkope en gemakkelijke stap zetten die je brengt naar het leven van jouw dromen.


Voor wie daarna geïnteresseerd is in Soul in Bloom Coaching, zijn er nu ook heel laagdrempelige coachingsessies. Deze coaching is beschikbaar als een online sessie, maar ook als een sessie via e-mail of chat. Dat is al een pak minder spannend, niet?


Ben je klaar voor jouw volgende kleine stapje? Boek dan nu jouw Mini Soul in Bloom!
47 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page