top of page
  • Hanne

Waarom sommige relaties niet bedoeld zijn om eeuwig te blijven duren.

In deze blog schreef ik al meer over de verschillende liefdes in je leven. Vandaag wil ik dieper ingaan op de eerste liefde, de karmische liefde.


De karmische liefde is een relatie die gepaard gaat met heel veel pijn, drama en conflicten. En natuurlijk zal je zeker mooie momenten beleven met je partner, maar vaak zullen het drama en de ruzies de relatie overheersen.


In dit artikel lees je meer over waarom je deze relaties aangaat en waarom ze niet bedoeld zijn om eeuwig te blijven duren.
Hoe je karmische relatie begint

Heel vaak gaat het zo in een karmische liefde. Je komt iemand tegen en je wordt halsoverkop verliefd. Dit is hem of haar, je ware liefde! Je voelt je zo onweerstaanbaar tot elkaar aangetrokken en je kan deze persoon niet meer wegdenken uit je leven.


Het lijkt alsof je elkaar al jaren kent. Heel vaak gaat dit ook gepaard met een grote passie of aantrekkingskracht.


Toch is er meestal een stemmetje in je hoofd (of je hart) dat je waarschuwt. Dat stemmetje vertelt je dat deze relatie wel eens heel pijnlijk kan worden. Dat er teveel rode vlaggen zijn. Dat er iets niet helemaal goed is. Maar het kost niet veel moeite om dit stemmetje te negeren, want jullie voelen je zo sterk tot elkaar aangetrokken. Dit kan toch alleen maar liefde zijn...!


Soms kan het ook zo zijn dat je net heel weinig seksuele aantrekkingskracht voelt. Dat kan net een rode vlag zijn voor je. Maar je kan dan op een andere manier heel veel druk voelen om in de relatie te stappen.


Waarom je karmische liefde vaak verwart met ware, onvoorwaardelijke liefde

Iets dat zo sterk voelt en dat je niet kan tegenhouden, dat moet toch ware liefde zijn? En ja hoor, deze relatie begint vaak heel passioneel en intens.

Maar dat is ook nodig wanneer je kijkt naar waarom je je deze relatie aangaat. Deze karmische liefde ga je aan om negatief karma uit het verleden te helen. (Lees hierover zeker meer in deze blog!) Of je gebruikt deze relatie om lessen te leren.


En net daarom is er zo'n sterke connectie nodig. Omdat deze relatie zo intens is, wordt het veel krachtiger voor je om de lessen die je ziel wil leren te leren. Wanneer er weinig verbinding is, dan investeer je niet zoveel om de lessen te leren. Het is net de bedoeling om helemaal all-in te gaan zodat je jezelf kan ontmoeten door volledig door de pijn heen te gaan.


Een karmische relatie brengt het slechtste in je naar boven

Je karmische partner spiegelt al je donkere kanten. Alles wat je wil helen over relaties, over jezelf, komt naar boven. En door het conflict en het drama dat met deze relatie gepaard gaat, zijn dit allemaal lessen door pijn. (Nope, een karmische liefde is zeker niet de gemakkelijkste manier om lessen te leren en te groeien!)


Een ander kenmerk van een karmische liefde is ook dat ze heel zwaar kan aanvoelen. Misschien voel je dit niet meteen wanneer je in de relatie zelf zit, maar wie uit zo'n relatie kan ontsnappen voelt zich heel vaak enorm bevrijd of voelt zich pakken lichter en opgelucht.


Je beseft dat er heel weinig ruimte is om je noden te bespreken of om eerlijk te vertellen wat er in je omgaat. Er is zo weinig diep vertrouwen en veiligheid dat je heel veel redenen hebt waarom je de ander niet zou vertellen wat er in je leeft. Misschien ben je echt bang voor de ander. Of misschien durf je hem of haar niet teleur te stellen en is er zo weinig vertrouwen dat de ander jouw waarheid wel aankan.


Hoe karmische relaties eindigen

Een relatie waar zo weinig vertrouwen en veiligheid is, kan nooit goed gaan of blijven duren.


Wanneer één van beide partners genoeg gegroeid is, zijn lessen heeft geleerd of negatieve karmische patronen heeft opgelost, dan verdwijnen de passie en energie vaak vanzelf.


Toch blijven beide karmische partners vaak te lang in hun relatie hangen. Wanneer één van de partners nog niet genoeg gegroeid is, dan blijft er nog een sterke energetische verbinding hangen waaraan de ander zich heel moeilijk kan ontworstelen.


Lessen die vaak geleerd worden in karmische relaties

Meestal gaan de lessen die je wil leren in een karmische relatie over hechting, je eigen plaats vinden en durven innemen, meer zelfvertrouwen opbouwen of jezelf graag leren zien.


Iemand met bindingsangst kiest vaak een partner met verlatingsangst en andersom. Wanneer twee personen vanuit deze hechting in een relatie stappen, komen ze vaak in een vicieuze, neerwaartse spiraal. Het is belangrijk dat de passie tussen hen twee heel intens wordt en dat de relatie voor allebei zo belangrijk wordt dat de ene intens angstig wordt om zichzelf te verliezen. En dat de ander gaat geloven dat het ergste wat er kan gebeuren is dat ze deze relatie zou verliezen. Hoe erger de ene partner panikeert en gaat handelen vanuit zijn onveilige hechting, hoe sterker de andere getriggerd wordt in zijn of haar pijnlijke stukken.


Iemand die doorheen de tijd is gaan geloven dat hij of zij geen onvoorwaardelijke liefde verdient en zichzelf wegcijfert, gaat vaak een relatie aan met iemand die geen liefde kan geven (of soms zelfs een narcistische partner). Door een intense cirkel van vernedering, zelfkwelling, of zelfs mishandeling gaat iemand leren dat hij of zij wel liefde verdient en dat hij of zij wel voor zichzelf durft op te komen.


En dat was het dan?

Door het einde van een karmische relatie kan je je helemaal gebroken voelen. Je kan zelfs gaan geloven dat je nooit meer een relatie wil aangaan, omdat alle relaties eindigen in drama en een gebroken hart.


Maar het is net zo dat een karmische liefde je voorbereidt op de echte, onvoorwaardelijke liefde. De real stuff. Want die fantastische relatie met onvoorwaardelijke liefde die werkt alleen wanneer je echt hebt geleerd om een krachtige vrouw of man te zijn vol zelfvertrouwen. Dat je zoveel vertrouwen kan hebben in jezelf, de ander en je relatie dat je altijd eerlijk durft te vertellen wat er in je omgaat. Dat je geleerd hebt om te merken wanneer je getriggerd wordt en hier zelf mee aan het werk kan (zonder de ander te verwijten wat er allemaal niet goed gaat). Dat je niet meer vlucht in ongezonde hechtingspatronen. Dat je iemand anders onvoorwaardelijk graag kan zien...


Meer hierover schrijf ik zeker binnenkort!

Veel liefs,

Hanne

61 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page